29 Oca 2009

David Beckham


Daha önce fikirlerimi belirtmiştim "Gunner Beckham" başlığı altında.. Aynı Beckham, standart üstü liglerden uzun süre ayrı kaldıktan sonra transfer olup hemen üzerine geçirdiği Milan formasıyla da büyük saygı uyandırmaya devam ediyor.. Açıktan iç oyuncusuna doğru geçişi ve gelişimi müthiş takdir edilmesi gereken konulardan biri.. Dün Genoa'ya attığı frikik golünü zaten atabilecek adam bir elin parmaklarını geçmiyor gezegende ama 30 yaşından sonra futbol sahasının hamallığını yapıyor olması çok enteresan bu popülerlikle.. Manchester'da, Real'in en paspas yıllarında kötü oynadığı maç çok azdır bu adamın.. Her 50 milyonluk transferden Ronaldinho çalımları bekleyenleri muhakkak mutlu edemedi hiçbir zaman ama şu alemde kendisinden daha çok saygı duyduğum futbolcu çok azdır bu piyasada.. Yakışıklılık ve büyük şöhret, para, hatunlar üçgeninde geçen bir hayat ve buna rağmen sahada asla burnu büyüklük yapmayan, verilen her görevi üstlenen, takımların en dibe vurduğu dönemlerde bile sahada bazı şeyleri inkar eden bir adam bu.. David Beckham futbolun turnusol kağıtlarından biridir, nerde ve ne zaman bu adamla dalga geçmeye çalışan ve futbolcu olmadığını söyleyen biriyle karşılaşırsanız, koşar adım uzaklaşın o ortamdan..

Artık son yıllarında LA Galaxy'lerle uğraşmaması gerek kendisinin.. Milan güzel bir kariyer sonu olacak eğer ikna edebilirlerse..

8 YORUM:

pclion dedi ki...

Çok çok doğru bir yaklaşım. Etiketinin fazla ışıltılı olması, endüstriyel futbolun simgesi haline gelmesi onun saha içi oyunun önüne geçiyor çoğu zaman ancak kapasitesini sonuna kadar kullanan, gerçek anlamda profosyonel bir adam Beckham. Neleri iyi yaptığını çok iyi biliyor ve takımı için maksimum fayda sağlamaya çalışıyor. Bizim tatlı su profosyonellerimizin örnek alması gereken bir oyuncudur kendisi...

alperensaylar dedi ki...

o sağlık ekibiyle 50 sine kadar oynar beckham, hem de estetiğe falan ihtiyacı olmadan:))

#10 dedi ki...

Hmm yanlşış hatırlamıyorsam George Best de taşşak geçmişti bu adamla! Ondan da koşarak uzaklaşsamıydık ki?

Svetlin dedi ki...

bu kadar itibar, şan şöhret para sahibi biri olmasına rağmen milli takıma seçilmek için tatilde gidip antrenman yapan bir adam zaten. büyük topçu hakkaten.

Murat dedi ki...

bir Man Utd. maçında sadece Beckham'ı izlemiştim. 90 dakikada 7 8 tanesi (50-60 metrelik olmak üzere) verdiği onca pastan sadece ikisi yerini bulmamıştı. Biri de pası verdiği oyuncunun hatasıydı, sanıyorum Andy Cole'ün.

Parma Maniac dedi ki...

#10 beş saniye durmazdım senin yerinde olsam, hele Best gibi futbol sahalarında amatörlüğün kitabını yazan adam böyle bir profesyonelle dalga geçmeye yelteniyorsa o süre daha aşağılara bile çekilebilir..

Yetenekli futbolcuların yaptığı her saptama doğrudur inanışın varsa, seni sevgili Pele'nin futbolcu ve takım potansiyeli değerlendirmelerine alabiliriz.. Çok eğlenceli anekdotlar çıkar zira, iyi zaman geçirirsin..

Adsız dedi ki...

beckham büyük futbolcudur. george best herhalde 2 şişe viski devirip demiştir o lafı. " sol ayakla vuramıyor kafa atamıyor onun dışında iyi" gibi bir laftı.....

jose dedi ki...

Evet mimi yanık ona benzer bir cümleydi.

Beckham gibi ayakiçi orta kesen bir oyuncu daha görmedim.Sanırım bu tarzda bir muadilide daha yok..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.