14 Oca 2009

City'nin 50'si


Transfer piyasası açıldığından beri Araplar fazla sessizdi.. Wayne Bridge gibi alması çok zor olmayan ve de önemli bir transfer başarısı sayılmayacak bir sol beki kadroya kattılar ki kulübün şartlarını düşününce çok iyi bir transfer olarak göründüğünü daha önce yazmıştım.. Ne bekliyoruz Araplar'dan? Sansasyonel, piyasayı birbirine katacak, Abramovich gibi belki 1-1.5 yıllığına fiyatların yükselmesine neden olacak hareketler.. Şu ana kadar ciddi olarak ilgilendikleri RoQue Santa Cruz vardı.. Konuşulan rakamlar 25 milyon pound civarı.. Bayern'den Blackburn'e "injury prone" etiketiyle piyasasının gayet altına gelip geçen sene beklenmedik işler yapınca fiyatını çok artırdı tabii Santa Cruz.. Bu sene 13 maçta 3 golü var.. City'nin elindekilere bakınca şu kadroda büyük fark yaratabilecek oyuncu mu Santa Cruz? Bence değil.. Para çok, alabilecekleri işlev az.. Ki bu bile kimseyi kesecek bir transfer değil.. Blackburn'e parayı basan herkesin alabileceği bir oyuncu Santa Cruz..

Son günlerde ciddi ciddi Kaka'yla ilgileniyorlar.. İtalya'ya bir heyet gönderdiler.. Milan da 2 gün önce Kaka'yı kesinlikle satmıyoruz kardeşim dedi City'e ama ısrar devam ediyor.. Bugün Kaka'nın menajeri olan Diogo Kotscho, City eğer Kaka'yı istiyorsa paradan daha fazlasını, Kaka'yı almak için olan arzularını koymalı masaya dedi.. 2 gün önce kesinlikle satmıyoruz diyen Milan, City tarafından gönderilen heyetten haberdar olduklarını açıkladı.. Üzerinden doğru düzgün zaman geçmeden Kaka ben Milano'da yaşlanmak istiyorum hacılar dedi, belki de son noktayı koydu kendi adına.. Ama bu hikayenin bir süre daha takip edilmesi gerekecek bence.. City'nin Kaka'ya haftalık 500 bin pound gibi inanılmaz bir rakam önerdiği söyleniyor ki ben hala inanamadım.. Yıllık 24-25 milyon pound demek bu, nereden bakarsan mantıksız.. Kaka'ya bu parayı verecek olan City, Milan'a ne kadar öder? Düşünülmesi gereken bir başka konu da bu.. Kaka'nın Milan'ın açık ara en değerli topçusu, belki de Serie A'nın en müthiş futbolcusu olduğu da herkes tarafından bilinen bir gerçek ama sene başında Ronaldinho transfer edilmiş.. Elde ilerideki forveti ikincil forvet olarak destekleyebilecek Pato gibi bir oyuncu var.. Defansın ve orta sahanın ortasındaki delikler bu kadar barizken ve tek bir adamın satışıyla bu gedikleri rahatlıkla doldurabilecek konuma gelme şansı varken bu fırsat kaçmalı mı Kaka adına emin olamadım..

Telegraph gazetesi biraz City'yle, biraz kulübe her gün yeni topçu getiren abuk medyayla, biraz da taraftarla dalgasını geçer gibi City'nin ara transfer dönemindeki 50 hedefini açıklamış.. Listenin 35-40 elemanı güldürüyor ama hoşuma gitti benim.. Transfer döneminde adı Galatasaray'la anılan bütün topçuların listesinin yapıldığı zamanları hatırladım.. Ocak'ın başından beri bizim takım da 15-20 topçuyu bulmuştur bu şekilde..

Kaka - AC Milan
Kolo Toure - Arsenal
John Terry - Chelsea
Roque Santa Cruz - Blackburn Rovers
Gianluigi Buffon - Juventus
Michael Turner - Hull City
Thiago Neves - Hamburger SV
Adrian Mutu - Fiorentina
Esteban Cambiasso - Inter Milan
Ashley Cole - Chelsea
Ricardo Oliveira - Real Zaragoza
Ronaldo - Flamenco
Vagner Love - CSKA Moscow
Taye Taiwo - Marseille
Carlos Tevez - Manchester United
Fernando Torres - Liverpool
Stephen Warnock - Blackburn Rovers
Luis Fabiano - Sevilla
Sergio Aguero - Athletico Madrid
Torsten Frings - Werder Bremen
Karim Benzema - Lyon
Steven Fletcher - Hibernian
Carlo Cudicini - Chelsea
Craig Bellamy - West Ham United
Colin Kazim-Richards - Fenerbahce
Diego Benaglio - VfL Wolfsburg
Lukas Podolski - Bayern Munich
Cesc Fabregas - Arsenal
Cristiano Ronaldo - Manchester United
Ruud van Nistelrooy - Real Madrid
Michael Essien - Chelsea
Steven Gerrard - Liverpool
Thierry Henry - Barcelona
Antonio Cassano - Sampdoria
Scott Parker - West Ham
Andrei Arshavin - Zenit St Petersburg
Lionel Messi - Barcelona
Xabi Alonso - Liverpool
Stephane Mbia - Stade Rennais
Steve Mandanda - Marseille
Kyle Naughton - Sheffield United
David Villa - Valencia
Clarence Seedorf - AC Milan
Axel Witsel - Standard Liege
Amr Zaki - Wigan Athletic
Emile Heskey - Wigan Athletic
Mario Gomez - Stuttgart
Manuel Neuer - Schalke
Ronaldinho - AC Milan
Iker Casillas - Real Madrid

3 YORUM:

GK dedi ki...

Buffon olmaz ise (ki olmaz)büyük ihtimalle Shay Given veya Cudicini'yi kaleye geçirecekler.Her iki kalecinin de sezon sonu sözleşmesi bitiyor.

Mandanda,Neuer ve Benaglio Premier Lig'e biraz toy kaçarlar sanki.

Casillas'ı da yeşillik olsun diye almışlar listeye belli ki.

jose dedi ki...

Ibrahımovıce yonelmelerı gereklı bence o cuval dolusu parayla

B. dedi ki...

sapıttı yine baştaki

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.