16 Oca 2009

Andrei Arshavin Arsenal'e


Bu aralar İngiltere'den gidiyoruz çokça, futbolun kalbi de son zamanlarda orada atıyor zaten.. EPL'deki transfer dedikoduları bile fark atıyor diğer liglere.. Millet City'nin Araplar'ına saydıradursun, bu para babaları sayesinde lig başka yerlere doğru gidiyor.. Kim derdi ki elin City'si koskoca Milan'a en büyük yıldızı konusunda acaba dedirtecek diye.. Dedirtiyorlar işte..

Arsene Wenger de uzun zaman sonra Arshavin konusunda ilk defa dillendirdi talip olduklarını.. Ortanın ortası defansif ve ofansif yönden sırıtıyor Gunners'ta.. Solda gelmeyen Rosicky, saçma sapan defans hataları, Adebayor'un kısmi sakatlıkları derken takım geri kaldı.. Zaten güçsüz de Chelsea, Pool ve United'a göre.. Bu güç farkını kapatmak için ulaşılabilecek en doğru ve kestirme yollardan biri Arshavin.. Fakat ne var ki ekonomist Wenger'in ve Arsenal board'unun tipik cimriliği yine iş başında.. Zenit'in en baştan beri istediği fiyat 25-27.5 milyon euro civarı.. Arsenal de 10-15 arası teklif ediyor.. Arshavin'i istiyoruz fakat bizim de prensiplerimiz var diyen Wenger direkt olarak para konusunu işaret ediyor.. 20 milyon euro civarı bence net ve karlı bir alışveriş olacak Arsenal için ama yaparlar mı bilmiyorum, şu anda uçurum çok.. İki tarafın da karşılıklı anlayış göstermesi gerekiyor.. Arshavin'den Ruslara gelecek bir futbol gerçeği yok artık.. O yüzden adamı iyice mutsuz edip fiyatını da düşürmeden çıkarmaları gerekiyor elden..

Nerde oynayacak Arshavin? Sol ayaklı sol açık oynatmam ben diyen Arsenal'in sol tarafına geçecek Rosicky dönene kadar.. Rosicky sağlam dönmeyi başarabilirse de birkaç gün önce Wenger tarafından sallanan 4-4-1-1 yolları görünecek Arsenal'e.. Sadece 20 milyon euro'ya katılabilecek boyut çok büyük bu hamleyle.. Arshavin bütün futbol profiliyle Wenger'in kıstaslarına uyuyor..

- Ayrı bir post yazacaktım, vazgeçtim.. Glenn Roeder Norwich'ten de kovuldu.. Tersi olsa şaşardım zaten..

- Denilson bir süredir Bolton'la antrenmana çıkıyor.. Süre dediğim 10 gün civarı oldu, hala verilememiş ama karar.. Bu tip denemelerin %90'ı mahkumdur anlamsızlığa ama ısrarla da kaçırılmaz bu fırsat.. Denilson en formda zamanında da tuttuğum bir adam değildi ama Bolton'un ısrarını anlayabiliyorum.. "Ya tutarsa" futbolun değişmez gerçeklerinden biri.. Bu arada Denilson da verdiği demeçlerde Türkiye diyerek eski Manisaspor söylentilerini resmileştirmiş oldu..

-Hoffenheim nazara geldi.. Vedad Ibisevic sakatlanmış ve sezonu kapattığı yazılıp çiziliyor her yerde.. Yazık oldu adamlara.. Düşüş sert olur oraya vuran birini bulamazlarsa..

8 YORUM:

apaç dedi ki...

kewell-arda hususunda defa kere zikretmiştim. kalmadı artık sol ayaklı sol açıklar. timucin bayazit vardı en son. o da çekildi zaten. direnemedi fazla.

şimdilerde bi uğur boral var.

onu da hakan kadir balta'nın işgal etttiği bölgeye çekersek tamamdır.

Adsız dedi ki...

milli takımın sol beki sivaslı hayrettin olmalıdır.

Parma Maniac dedi ki...

apaç Kewell konusunda yaptığım uyarıyı Balta konusu için de hatırlatırım..

kapalıüst dedi ki...

@apaç

kewell hususunda sonra sonra hak vermiştim sana ama uğur boral diyerek hakan kadir balta'ya ediyorsun bence.

tamam üst düzey bir sol bek değil ama idare ediyor bence hakan kadir balta. fazla gitme bence sende üstüne.

jose dedi ki...

Ibısevic haberıne uzuldum dogrusu.

apaç dedi ki...

@adsız

hak veriyorum. sivaslı hayrettin olabilir. hatta gustavo andres victoria dahi olabilir.

@parma maniac

peki. asgariye indiricem h.k.b yorumlarımı.

ama sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun, biliyorum.

bundan 2-3 ay önce kewell takıma zarar veriyor derken yerden yere vuranlar oldu. ama bugün herkes kewell için ''oynamalı mı, oynamamalı mı'' anketleri düzenliyor. hakkında ''sakatlığı nüksetse de birkaç ay daha gelmese, tobias olsa kalsa'' diyenler var.

hakan kadir balta'da da öyle olucak.

bugün hakkında çok soğukkanlı, mülayim diyenler çok değil bundan 2 ay sonra ''bana soğukkanlı değil oyunun iki yanınını da oynayan sol bek lazım. banane soğukkanlılığından. çok soğuk kanlı istesem gider bir bomba imhacı koyarım oraya. o bile daha çok katkı verir h.k.b'den'' diyecekler.

göreceğim, göreceğiz.

Adsız dedi ki...

bu adam ofansif ortasahadan daha cok forvet degilmiydi. yani euro2008 de forvet second striker gibi oynuyordu. pavlucenko ile beraber. bu durumda adebayorla forveti ciftlemesi dusunulebilir.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
I think he is not a necessary player for Arsenal, it needs a more defensive player to be really a competitive team
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.