6 Oca 2009

Abdülkadir Kayalı


Gökhan Emreciksin'le beraber Abdülkadir Kayalı kendisini Fenerbahçeli yapan imzayı atmış.. Bundan sonra her şey farklı olacak Deco Abdül için.. Futboluna dair yazacak çok şeyim yok.. Alt yaşlardaki milli takım maceralarından ve Football Manager araştırması için özel olarak kulübe gidip kendisini antrenmanda görmüşlüğüm dışında elde bir şey yok Deco Abdül için.. Antrenmandaki topa dokunuşundan, kendi yaşıtları arasındaki maçlardaki hareketlerinden saf bir yetenek olduğu belli olan biri bu çocuk.. Kulüpteki coach'lara potansiyel yeteneklerle ilgili soru sorduğunuzda da aldığınız ilk cevap.. Yeterli mi bunlar? Yeterli değil.. U-17 organizasyonları ışık verir oyuncunun kumaşı hakkında ama isterse o kesimin en yeteneklisi olsun, hiçbir garanti vermez futbolcuyla ilgili.. Oralarda coşup sonraları sönen, oralarda iş yapmayıp daha sonra açılan nice örnek var futbolda.. Fenerbahçe müthiş bir transfer yapmıştır bence ve bunu tamamen bir hisle söylüyorum.. Fenerbahçe'nin kulüp ve taraftar yapısı itibarıyla gençler için en zor büyük kulüp olduğu net katıldığım bir görüştür ama Deco Abdül kulübün bu eksisinin bile durduramayacağı bir potansiyel bence.. Gökhan Gönül o formayı nasıl aldıysa, Abdülkadir de aynı şekilde alır ve giyer.. Yeter ki bir şanssızlık ve aksi bir dede çıkmasın önüne.. 3 pas hatası yapınca ıslıklayan bir tribün de tabii..

Diğer kulüpler bir 5 yıl sonra kafalarını yerden yere vurabilir..

11 YORUM:

Kcan dedi ki...

ikisini de u17 seviyesinde izledim. takımının(a.gücü) kesinlikle açık ara en iyi oyuncusu olsa da, u17 deki nuri şahin in kumaşının seviyesinde, onun dominasyonunda ve potansiyelinde değil bence. umarım olan potansiyelini iyi kullanır. bana göre nuri deki hala mevcut ancak tohuma kaçmakta olan potansiyel abdülkadirde yok, ama yine de bu saf yetenek bakımından fenerbahçenin en az 4 mc sinden iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. fakat ben yine de 88 li nuri derim.

apaç dedi ki...

serkan kurtuluş postuna 'alt yapıda aynısından 150 tane var. gs'da oynaması için en az 10 hazırlık kampı görmemsi gerekir. sadece genç. başka da bir numarası yok' diye yazmıştım.

bu çocuk için de tam tersini söylüyorum.

muazzam bir iş çıkarmıştır fb yönetimi bu altın çocuğu alarak.

tebrikten fazlasını ediyorum.

aksilaz dedi ki...

deh deh düldül olur abdül... kımlerı harcamadı o camia onuda cabucak bitirir...

GK dedi ki...

Fenerbahçe'nin bu seviyede bir futbolcuyu alıp oynattığını hatırlamıyorum.Sadece kendi alt yapısından yetişen bir kaç genci bu yaşlarda A takıma yükseltip bir iki idmana çıkardıktan sonra geri postaladığını biliyorum.Josico'nun iyi oynadığı 10 dakikada bile "tamam abi ön liberoyu bulduk" diye sevindirik olan Fenerbahçe taraftarı bu genç çocuğun iyi geçen bir iki maçından sonra yeni bir Mehmet Topal bulmuşcasına sevinir.

Adsız dedi ki...

ilhan parlak'ta altın çocuktu.real istiyordu.

saygılar.

Adsız dedi ki...

Bu arada bu haber üzerinden blogun reklamını yaptılar abi NTVSPORda:)Mehmet Demirkol'un programında.

Adsız dedi ki...

gökhan tuncay uğur

onlarda az biliniyordu. formayı bir aldılar bir daha çıkarmadılar.

Kapali Ust dedi ki...

17 yaşında bir oyuncunun Fenerbahçe'de forma giyebileceğine inanmıyorum.. Maalesef Türk futbolu kayıp database'ine yeni bir isim daha eklemek üzere.

Hayta Dayı dedi ki...

Hep futbolcu öğüten takım yaftası yapıştırılır Fenerbahçeye.Tarıklar, Kemaller, Mahmut Hanefiler vs yitip gitmiştir ya sırf Fenerbahçe oynatmadığından. Hırsızın hiç mi suçu yok diye sormuş oysa Hoca. Tuncay, Gökhan Gönül hatta her şeye rağmen Selçuk Şahin ve Semih Şentürk'ü kimsenin gözü görmez. Hayatına dikkat eder ve potansiyelini kullanırsa bu yaftadan kendisi de bıkmış olan taraftar bağrına basar merak etmeyin.

Adsız dedi ki...

gokhan emreciksin hakkında ne düşünüyorsun parma? galatasaray ve inonu'deki ankaragucu maclarında kanatta sanki alınan yeni bir yabancı transferi gibi oynadı. özer hurmacı ile aynı tarzda oyuncular ama gokhan beklnene patlamayı yapabilecek mi sence? özellikle arkasında gokhan gonul ile oynarsa.

Parma Maniac dedi ki...

Evet Gökhan çok iyiydi izlediğim bütün maçlarında.. Aslında Özer'den farklı bir oyuncu.. Fenerbahçe'nin klasik 4-4-1-1'i de benziyor Galatasaray'ınkine.. Açıklardan alınan forvet performansları ve gol katkıları çok önemli.. Sol tarafta sadece gidip gelerek orta kesen Uğur Boral'ın varlığında sağdaki oyuncunun forvet özelliği gösterip merkezdeki forvete yardım etmesi şart.. Deivid müthiş yapıyordu bu işi geçen sene, kilit oyuncudur Zico'nun Fenerbahçe'sinde.. Gökhan da toplara iyi vuran, ayaklarına hakim, teknik bi eleman.. Colin'den çok daha iyi performans göstereceğinden eminim sağ açıkta ama bütün beklentileri karşılar mı, dahası istediği süreleri bulabilir mi Deivid ve Colin varken orası muamma tamamen.. Uygun bir profil transfer etti fakat Fenerbahçe..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.