25 Tem 2008

Warriors


Baron Davis'i kaybettiler ama buna rağmen off-season'un en hareketli takımlarından biri olmayı başardı Warriors.. Bugün gelen haberle Monta Ellis'i 6 yıllığına 66 milyon dolara ellerinde tuttuklarını öğrendik.. Baron'un gittiği bir sezonda Ellis'i de kaybetmek Warriors'un bitişi anlamına gelirdi.. Bu bakımdan tutulması güzel.. Verilen para çok mu? Çok diyen çok olacaktır ama Monta özel bir çocuk, bence hak ediyor bu parayı.. Daha 23 yaşını doldurmamış, sadece 3 sene içinde 20-5-4'lük bir oyuncu konumuna gelmiş, combo guard denen olgunun içini tam anlamıyla doldurabilen bir oyuncu için fazla bir para değil bu..

Muntemelen Monta'yı 1 numarada başlatacaklar seneye.. Baron'u kaybettiler ama Monta'nın kalışının yanında Ronny Turiaf, Corey Maggette ve Marcus Williams gibi çok önemli eklemeler geldi takıma.. Kelenna Azubuike'ye Clippers tarafından yapılan teklifi de match ederek onu da takımda tuttular, yıllık 3 milyondan.. Pek pahalıya patlamadı Kelenna.. Muazzam kanat oyuncularına sahip olmayı sürdürüyorlar.. 2-3 numarada görev yapabilecek olan Corey Maggette, S-Jax, Azubuike, hatta Harrington, hatta Ellis gibi seçeneklere sahipler.. Bu oyuncular yine takımın hücum gücünün en patlayıcı bölgelerini oluşturacaklar.. Fakat özellikle Ronny Turiaf ve Marcus Williams eklemelerini çok önemli görüyorum rotasyon oluşturma açısından.. Şu anda geçen seneye göre çok daha hamleli, değişik rotasyonlar oluşturabilecek, bol seçenekli bir kadro halini aldı Warriors..

Geçtiğimiz sene Biedrins'le beraber mecburiyetten düzenli olarak tek uzun oynadılar.. Ronny'nin oraya gelişi büyük şans.. Ronny %90 kenardan gelecek ve yine %90 15-20 dakikayı geçemeyecek.. Ama maç içinde Biedrins'le beraber front court'u oluşturabilecek olmaları çok önemli Warriors ve Don Nelson için.. Keza Monta Ellis'in sağlam 2-3 numaralara yer açmak için biraz da mecburiyetten 1 numara oynayacak olması onun patlayıcı gücünün ortaya çıkmasını engelleyebilir.. Ama böyle durumlarda da Williams'ı 1 numaraya alıp Ellis'i 2 numaraya çekerek hem çift guard oynayarak oyunu daha iyi yönlendirme, hem de Ellis'in muazzam skor gücünden biraz daha iyi yararlanma şansına sahip olabilecekler.. 4 numarada başlayacak olan Harrington'ın Turiaf'ın ön alana geçmesiyle birlikte 3'e kayıp boy ortalamasını ve kalınlığını yukarıya çekebilecek olması da cabası..

Ellis, Maggette, S-Jax, Harrington, Turiaf, Biedrins, Williams ve Azubuike'den oluşan 8 kişilik çok sağlam bir rotasyona sahipler.. Brandan Wright da gelişim gösterebildiği takdirde ilerleyen zamanlarda bu rotasyona girebilir.. Baron gitti evet ama Warriors bence güç kaybetmedi.. Şu anda kağıt üstünde çok daha iyi duruyorlar.. Camby'nin gidişiyle ne olacağı muamma olan Denver ve ilk 5'i dışında doğru düzgün bir bench gücüne sahip olmayan Clippers önünde 8 numaralı play-off koltuğu için şu anda çok daha sağlam duruyorlar..

Don Nelson, George Karl ve Mike Dunleavy üçgenine hiç girmedim bakınız..

1 YORUM:

a.c. sedef dedi ki...

nelson o üçgenin en uzun ve en geniş açılı kenarı.

batı inanılmaz bir hal aldı.son sezondaki inanılmaz rekabet yine olursa 10 takım 45 üzeri galibiyet alabilir.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.