23 Tem 2008

The Two Towers


Meira imzayı bastı, taraftara tanıtıldı.. İki Kule de resmileşti böylece.. Seneye tandem Servet ve Meira'dır.. Hem tip, hem fizik, hem yetenek olarak rakip forvetler için çok korkutucu be.. İkisinin surat ifadesini ve koşarak geldiklerini düşünüyorum, uykularım kaçıyor..

Meira'dan sonra şöyle bir bakıp Canaydın dönemine lanet etmemek imkansız.. O kadar güzel hamleler yapılıyor, öyle adamlar kadroya katılıyor ki insan bu kadar da güzel gitmemeli işler diyor.. Lincoln, Linderoth, Kewell, Nonda, Meira.. Gelmesi muhtemel sağlam bir forvet ve belki bir sağ bek.. Hatta kaleci.. İsim bazında lig tarihinin en iyi yabancı grubu dersem fazla mı abartmış olurum.. Performans değil ama, sadece isim..

Servet-Meira çok güzel bir ikili kağıt üzerinde.. Ama çabukluk illa ki sorun olacak.. Çift defansif orta sahanın tandem önündeki boşlukları kapayışı özellikle Türkiye'de bunu ortadan kaldırır ama Avrupa'da? Bilmiyorum, görmek lazım.. Meira postunda artık kaleci rafa kaldırılmalı ve son iki hak forvetle beraber sağ beke kullanılmalı demiştim.. Üzerinden 1 gün geçmeden Haldun Üstünel benzer bir açıklama yapmış, büyük ihtimal Aykut ve Orkun'la devam edeceğiz diye.. Genel olarak tek forvet oynayacak olmasına rağmen Galatasaray, Karan ve Nonda'yla beraber bir de Yaser'in üzerine çok klas bir forvet getirme çabası varsa yönetimin, kaleci alınmaması gerekiyor gerçekten.. Hakan Balta hem stoper özellikli, hem de ağır bir oyuncu.. Servet ve Meira'nın da ağır olduğunu düşününce sağ beke hem hücumcu, hem de son derece hızlı, stoper kademelerini iyi bilen, komple bir adamla donatmak gerekliliği ortaya çıkıyor.. Böyle bir oyuncu bulunur mu? Bulunursa kaça bulunur orası muamma ama büyük gereklilik.. Forvetten de, kaleciden de çok daha önemli şu aşamada sağ bek Galatasaray için.. Güzel işlerin devam edip etmeyeceği biraz da sağ bek probleminin çözümüyle ortaya çıkacak bence..

Yine de... 2-3 sene öncesinin kadrosunu düşününce, bu mali darboğazda şu anda gelinen kademeyi görünce, Polat yönetimine bravo dememek zor.. Bütün bunları büyük harcamalarla yapmamaları, hatta Meira'nın ciddi bonservis ödenerek alınan ilk oyuncu olması... Canaydın sonrası dönem için fazla iyi.. Çok çok fazla iyi..

7 YORUM:

peralta dedi ki...

meira kaça mal oldu bilmiyorum ama ilk bakışta kesinlikle sezonun en faydalı transferi.

öte yandan ben bu mali krizi anlamış değilim cidden. ben kendimi bildim bileli özellikle Süren döneminden sonra galatasaray ha battı ha batacak denir, ikinci fatih terim döneminde eften püften adamlara milyon dolarlar saçılır, o mali kriz(!) devam eder gene... petre-bratu yanılmıyorsam 5.5 milyon dolardı. becali'nin kazığımı demeli ne demeli bilmiyorum. keza bülent akın, ali lukunku, christian hep yüksek meblağlara gelmişti. özellikle de bülent akın.

e bakıyoruz geçen sene lincoln, verilen bonservis bir yana ligin en çok kazanan oyuncusu imiş, mehmet demirkol yazınca öğrendik, ben karın tokluğuna zannediyordum. nonda transfer edildi. 10 civarında transfer nasıl oluyor? kewell heralde 1 milyon euroya oynamıyor.. meira ile de 2'den aşağı anlaşıldığını hiç sanmıyorum. üstelik galatasaray'ın fenerium ve saraçoğlu gibi sürekli para basan düzenli bir gelir kaynağı da yok.

maliye bakanlığı incelesin demiyorum ama en azından şu darboğaz, kıtlık, yokluk, fakirlik muhabbetlerini bir kenara bırakalım artık, feci şekilde kabak tadı verdi.

galatasaray zaten büyük, birilerinin "galatasaray yokluklar içinde büyük başarılar kazanıyor, çünkü ruhu var, fenerbahçe zengin ve ruhsuz" demesi onu daha fazla büyütmüyor, daha fazla sevimsiz kılıyor. her galatasaray şampiyonluğundan sonra bu ve benzeri haberleri okumak cidden can sıkıcı, gerçeğin farklı olduğunu bilerek üstelik. kaldı ki şampiyonluk şansı beşiktaş'ın devre dşı kalmasıyla neredeyse %50 iken.

Adsız dedi ki...

the two towers da jaba diye de bir şey var.

''Hakan Balta hem stoper özellikli, hem de ağır bir oyuncu.. Servet ve Meira'nın da ağır olduğunu düşününce sağ beke hem hücumcu, hem de son derece hızlı, stoper kademelerini iyi bilen, komple bir adamla donatmak gerekliliği ortaya çıkıyor..''

aa sabri lan bu.

Adsız dedi ki...

kaca mal oldu ki bu meira yok mu bir bilgi?

Adsız dedi ki...

Resim harika olmuş Parmam eline sağlık.

Ağırlık konusunu dert etme, ikisi de tek hamleli oyuncu değil sonuçta buna kademe ve pozisyon alma kalibiyetlerini de eklersek işler yolunda gibi. Hakan'da tek hamleli oyuncu değil, başka bir yerde başka bir zaman da Egemen'in dediği gibi. Zaten Emre Aşık dışında bu tanıma uyan oyuncumuz yok aslında. Emre Güngör ise tam sınırda. Ben, bizde geşim süresi boyunca O'nun da tek hamleli bir oyuncu değil ayakta kalan, mücadele eden bir oyuncu olacağını düşünüyorum tarz olarak zaten.

Bu arada Boston Boston Boston :)

(kızmıyor değil mi, blog sahibi ve takipçisi bir dolu Laker)

Adsız dedi ki...

ben yaptım resmi hiç de söylemiyo bak =)

Adsız dedi ki...

:) Şaşırmam. İki koca yürekli sağlam adam kafa kafaya verdiğinde çıkıyor böyle 10 numara işler. Elinize sağlı tekrardan.

De Sanctis'de diyorlar bilmiyorum nereye varacak bu işin sonu. Lakin olursa, üstüne Parma'da not düşerse bloga, iki çift lafım da ona olacak mesut ve mutlu olarak(zira payımda olacak az biraz o işte :))

Bu arada yaz ve sıcaklar hepimizi bezdirse de, NBA haberlerini bekliyoruz bol bol, hatta Lakers olsa da razıyız bak o kadar diyeyim :)

Hatta bir de 'lan mokunu çıkarttınız artık' demez isen, Olimpiyatlarla ilgili basketbol (takımlar, kadroları, tahminler) haberlerini de bekliyoruz dörtgöz. 15 gün kaldı şunun şurasında, havaya girelim :)

Unknown dedi ki...

adnan sezgin bugün kanal 24 e verdiği röportajda kesinilkle bi kaleci alacaklarını birde forvet için daha beklemeleri gerektiğni söyledi.. ve ben bir sağbek alıncağını zannetmiyorum.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.