28 Tem 2008

Robbie Keane


Championship Manager oynayan her insanın oyun üzerinden çok sayıda favori oyuncusu vardır.. Doğal olarak yıllarca oynamış biri olarak benim için de çok özel oyuncular vardır.. Championship Manager'ı CM3'ten itibaren sayarım ben.. Çıktığında yanlış hatırlamıyorsam lise hazırlıktaydım, Atatürk Lisesi'nin hemen karşısındaki fuarın içinde kurulan bir bilgisayar fuarında şans eseri görüp almış ve eve gelmiştim hemen.. CM3'ten önceki CM'ler de hoştu ama eğer bu oyun efsane olduysa, menajerlik simülasyonu olarak adlandırıldıysa bazı insanlar tarafından 3. versiyonun payı çok büyüktür bunda.. CM'nin miladı benim için 3 olduğu için de bu oyundaki ilk favorim olan Robbie Keane'in yeri çok özeldir bende.. Daha EPL yüzü görmemiş, division'larda takılırken 20 olan dribbling ve shooting'ine bayılıp almış, her türlü takımda deli performans görmüştüm.. Yüz yok, şekil yok, ama bir şekilde efsane olabiliyordu oyunda bulduğunuz oyuncular sizin için.. Ne yalan söyleyeyim kafamdaki Robbie Keane güçlü, uzun boylu, etrafa deli gibi basan, müthiş adam geçen tam bir boğaydı.. O yüzdendir ki tipini ilk gördüğümdeki hayal kırıklığımı dün gibi hatırlarım, çok koymuştu cılız ve tipsiz hali..

Robbie Keane'in dünya futbolundaki piyasaya çıkışı tipini ilk görüşümle aynı döneme rastlar.. Hiç unutmuyorum, yazlıktayım bir gün.. Gece sabahlamışım CM'nin başında, ki o zamanlar yazlığa bilgisayar götürmek çok büyük olaydı, herkes götüremezdi.. Ayrıcalıklı hissederdik kendimizi bilgisayarı arabaya yüklerken.. Sabah uyanmışım, aşağıdan kahvaltı hazır oğlum diye bağırıyor babamlar.. Hemen aşağıya iniyorum koşarak, acıkmışım.. En büyük zevkim de kahvaltıdan hemen önce gazeteleri açıp spor sayfalarını okumak.. Bitirebilirsem bitiririm, bitiremezsem kahvaltımı yaparken göz ucuyla masadaki gazeteyi okurum.. Büyük zevkti benim için, hala da öyledir.. Tam kahvaltıdayım, sayfaları çeviriyorum.. Robbie Keane'in adını görmez miyim Fotomaç'ta.. Başlık: İngilizlerin yeni Owen'ı.. Gören de Michael Owen'ı 30'unu geçmiş sanacak.. Gencecik çocuğun yenisini Keane olarak çıkarmış bizim gazeteler.. Keane'in adını gazetede görmemle birlikte yaşadığım heyecanı, kalp çarpıntısını anlatmam mümkün değil.. Fotoğrafı yüzünden hayal kırıklığım tepelere kadar çıkmıştı ama benim bulduğum oyuncunun gazetelere çıkması, kimse bilmiyor sanıyorken Keane'in Türk gazetelerine kadar gelmesi büyük gurur yaşatmıştı.. Liseli çocuğuz sonuçta, teenage dönemlerin salak ergen bunalımlarının bir yansıması belki de.. Ama eğlenceliydi be..

Robbie Keane o günden itibaren hep çok özel oldu benim için.. Bir daha asla CM3'teki gibi yapmadılar, Coventry'ye gelmesiyle birlikte CM'deki datalarında önemli düşüşler oldu.. O yüzden de ondan sonra fazla transfer ettiğim bir oyuncu da olmadı oyunda.. Ama ne zaman gözden düşse, yaşlanıp takım bulamasa hep yer açardım kulübemde.. En kötü forvet yedeğim yapardım.. Adını görmek bile mutluluk verirdi..

Gerçekte noldu Robbie.. Çok ani ve sağlam çıktı.. Inter Milan'a genç yaşında transfer olan bir İngiliz topçu olarak büyük değişiklik ve sansasyon da yarattı.. Ama bir türlü tam anlamıyla bekleneni veremedi.. İngiltere'nin prenslerinden olması bekleniyordu.. Her zaman iyi bir forvet oldu ama o iyi kavramının ötesini bir türlü göremedi.. Tottenham'da en iyi dönemini geçirdi bana kalırsa.. İstikrarını sağlamasında Spurs'ün payı çok büyük oldu.. Şimdi de yeni durak Pool Keane için.. 38 milyon doları basmış Liverpool, Keane'i katmış kadroya.. Euro olarak 20.5 milyon civarı ödenen para.. Piyasanın fazlasıyla üstünde bu miktar.. Benitez çok istiyordu Keane'i.. Torres'in partneri yapıp tekrar çift forvete mi dönecek, yoksa bu sene sıklıkla kullandığı 4-3-3'te sağdan mı getirecek Keane'i bilmiyorum ama Torres'i tamamlamak için güzel adam Keane.. Hem golcü yapısı, hem yüksek tekniğiyle forvetin bir kademe gerisinde, supporter civarında güzel işler yapabilmesi, Pool gibi Benitez yüzünden oyunu fazlasıyla tekdüze bir hal alabilen bir takım için sağlam opsiyonlar oluşturabilir..

Liverpool'da da takipçisiyim Robbie kardeşimin..

8 YORUM:

Sheed dedi ki...

sözlükte de bu paralelde bi şey yazmıştın sanki zamanında.. o da çok hoşuma gitmişti.. ben o "yeni owen: robbie keane" başlıklı yazıyı okuyup, CM'den nedir ne değildir bu keane diye araştıran adamım çünkü.. sonra transfer etmeye de başlamıştım oyunda keane'i..

ha iyi transfer mi, bence torres'le iyi ikili oluştururlar.. ama 4-3-3 formasyonunda bi kuyt kadar, bi babel kadar verim vermez gibi.. ama bazıları bellamy ile aynı kefeye koymuş, yok artık demek istiyorum onlara.. stilleri benzese de, bellamy çok alt seviyede bi kopyasıdır keane'in benim nazarımda..

Adsız dedi ki...

bence 4-4-2 için torres ve keane ideal olur.
bu arda keane irlandalı mı iskoç mu ?

Adsız dedi ki...

kaç mezunusun

Parma Maniac dedi ki...

Keane İrlandalı..

uyk_ra 2000 mezunuyum..

Adsız dedi ki...

bug'cı gençlik.

Adsız dedi ki...

ben 11 fen b sınıfındaydım
belki karşı karşıya belki de yan yana top oynamışızdır
way beaa :)

Adsız dedi ki...

benitez bunuda rotasyon manyağı yapar.

UzunPaslar dedi ki...

anatoli todorov, julius aghahowa, evandro roncatto, arouca bunlar da cm/fm adamları ama hiçbirinin yolu keane kadar açık olmadı şu ana kadar hatta aghahowa şu an Kayseri'de. tabii cm/fm ne derse doğrudur ama bazı oyuncularda daha da doğrudur.
liverpool'da tek sorun crouch ile olan boy farkı olacaktır muhtemelen giden geleni kaç on santim aratır göreceğiz. mesela artık liverpool türk takımlarına karşı oynadığında kesin 1 golü olmayacak liverpool'un. (zaten yine de onlar atar ya!!!)

http://uzunpaslar.blogspot.com/

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.