1 Tem 2008

,

Marcos Senna


Euro 2008'de belli oldu ki Türkiye Milli Takımı için Marco Aurelio neyse, İspanya Milli Takımı için de Marcos Senna o.. Müthiş bir turnuva çıkardı Euro 2008'de.. Aurelio'yla sadece stilleri ve milli takımları için önemleri benzemiyor.. İkisi de Brezilyalı, ikisi de başka bir ülkenin milli takımında oynuyor.. Senna ırkçılığından dem vurulan Aragones tarafından milli takıma kazandırılmış, Aurelio ise Orhan Pamuk tarafından aşırı milliyetçi olmakla suçlanan Terim tarafından.. Benzerlikleri çok, kaliteleri dahil..

Bu Senna gelmiş 32 yaşına.. Erdoğan Arıkan'a göre genç topçu tabii.. Bugüne kadarki kulüp performansı için çok müthiş topçu, dünyanın en iyi defansif orta sahalarından biri diyen kaç kişi çıkardı? 32'sinde, bir turnuvada, bir anda parlayabiliyor işte böyle oyuncular.. Senna'nın öne çıkışı da defansif orta sahaların ne kadar göze batan ve önemli oyuncular olduğunun tekrar kanıtını oluşturdu ama artık baygınlık da getirdi bu sözler.. En önemli mevkii işte, bu kadar basit..

Turnuvanın oyuncusu İspanya orta sahasından Xavi seçilmiş bu arada.. Kötü seçim derim ben buna.. Bana kalırsa Iniesta da, Senna da daha iyi iş çıkardı bu turnuvada Xavi'den ama bu ödüller biraz da reputasyona bakıyor..

Son olarak bir dedikodu vereyim hemen.. Pek güvenilir bir yer değildi ama Arsenal'in Flamini'den oluşan boşluğu hala dolduramamış durumdayken Senna'ya sarkabileceğini okudum.. Pek mümkün gelmedi bana ama olur da gerçekleşirse Wenger'in transfer ettiği en yaşlı topçu olacak sanırım Senna..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

wenger'den çalışma izni alamaz. yaşı bir hayli fazla. gelse müthiş olur ama!

os dedi ki...

lehmann angutu hariç..

gerçi topçu demişsin, topçu değil o.

a.c. sedef dedi ki...

wenger'in alacağını zannetmem.zaten artık dedikdulara da hiç güven olmuyor ne zaman bir topçu iyi oynasa direk arsene wenger diyorlar.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.