10 Tem 2008

Güiza ve Aurelio


Herkes gerekeni yazmış Güiza'yla ilgili, ben de bir şeyler yazmadan geçmeyeyim dedim.. Verilen paranın 14 milyon euro olduğunu açıklamış Fenerbahçe.. Sanırım serbest kalma fiyatı 15 milyon euro'ymuş, öyle okudum bir yerde.. Sonuç olarak fazla para.. Ama ne kadar ucuz olabilirdi ki İspanya gol kralı.. 7-8'den aşağıya gitmezdi.. Euro 2008'de düzenli olarak oyuna girmeleri ve attığı goller de bu fiyatın artışında etken tabii.. Fazladan verilen bir 5 milyon euro var evet ama bu para etkilemiyorsa veren kulübü önemli midir ki? Net bir şekilde koymuyor artık bu paralar Fenerbahçe'ye.. O zaman bunun üzerine konuşmak da zenginin malı ve züğürdün çenesi ikilisini getiriyor akla..

Aurelio da Betis'e gitmiş.. Everton haberini vermiştim ama çok daha iyi bir teklif olmasına rağmen Aurelio EPL'dense çok daha rahat olacağı La Liga'da oynamak istemiş.. Brezilyalı bir orta saha oyuncusunun EPL'nin fiziksel yapısından korkması çok anormal değil.. Dil sorunu da çekmeyecek İspanya'da..

Olan Fenerbahçe'ye oldu tabii.. Hem ligin hem de milli takımın açık ara en iyi defansif orta sahasını kaybetmek, orada düzenli olarak hep iyi oynayan bir oyuncudan olmak çok büyük kayıp.. Bir Türkle doldurulabilir mi yeri? Pek mümkün görünmüyor.. Yabancı bir oyuncu gelecek ama kimin yerine? Maldonado? Aziz Yıldırım kalacak dedi.. Deivid'in başına patlayabilir kabak..

5 YORUM:

Adsız dedi ki...

Net bir şekilde koymuyor artık bu paralar Fenerbahçe'ye..

bu tespit güzel olmuş. para mevzuuna cak cak ötenler de bugün sallarlar o kadar para verildi mi diye yarın unuturlar. bir de 20-25 gol attı mı helal olsun o para derler. türkiye burası. bu adamı türkiyeye getirmek için biraz fazla vermek gerek. ayrıca madem veriyor fenerbahçe demek ki var da veriyor. aynı parayı baptistaya verememiş galatasaray.

aurelio nun da gidişi önemli değil o kadar yeri doldurulacaktır. fenerbahçede yapacağını yaptı zaten.

Ortega dedi ki...

"aurelio nun da gidişi önemli değil o kadar yeri doldurulacaktır"

Ne yazık ki bu yoruma katılmıyorum. Evet, daha ne Aurelio'lar gider gelir bu takıma klişesinde haklıdır insanlar, fakat şu anki Fenerbahçe takımında Aurelio belki de en önemli isimdi.

Türkiye'den yerine geçecek iki isim var bence..Biri Selçuk İnan, ki artık Trabzonspor'da..diğeri de Mehmet Topuz (bundan tam olarak emin değilim ama..)

Bi Alonso muhabbeti dönüyor öte yandan. Gerçekten gelecekse, Deivid ya da Maldonado fark etmez, gönderilebilir hemen :)

imza
vefasız taraftar ortega

Mario Jardel dedi ki...

Sahi bi appiah vardı ne oldu ona ?

Bence iyi bir appiah en azından sakatlanmadan önceki formuna yakın bir appiah aurellio'nun eksikliğini fenerbahçe için doldurabilir. ama bu kadar ağır bir sakatlıktan sonra sahalara nasıl döneceği, kafasındaki o sakatlık korkusuyla nasıl top oynayacağı tam bir soru işareti

Adsız dedi ki...

eğer aurelionun yerini de dolduramayacaksak zaten bırakalım bu işi. steven gerard tan bahsetmiyoruz. alt tarafı marco üst tarafı aurelio.

shadow dedi ki...

elinizdeyken, farketmezsiniz bazı şeyleri. Aurelio koşar, aurelio basar, aurelio hatalı pas vermez, aurelio kötü oynamaz. Çünkü Aurelio kendi standardını yakalamıştır. Başka bir futbolcu olarak aynı performansı gösterse büyük yıldız! nidaları her maç sonrası yükselecekken, Aurelio iyi futbolunu sistematik olarak kabul ettirmiştir herkese. Aurelio, iyi oynar kardeşim...

Aurelio artık yok. Ve 1 değil 2 steven gerrard gelmesi lâzım ki, yeri dolsun. yeni sezonda görürüz, herkes hazır olsun.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.