30 Tem 2008

FIBA Diamond Ball


Olimpiyatlar öncesi son ciddi hazırlık olan Diamond Ball turnuvası başladı.. Turnuvaya 6 takım katılıyor ve 3'erli iki grup halinde sıralanıyorlar.. 3 kıta şampiyonu İran, Angola, Avustralya, 2002 Dünya Şampiyonu Sırbistan, son olimpiyat şampiyonu Arjantin ve ev sahibi Çin katılıyor turnuvaya.. Turnuvada 2 gün geride kaldı.. İlk gün maçlarında Arjantin İran'ı 81-71, Çin Angola'yı 83-74 mağlup etti.. Bugünkü maçlardaysa İran büyük bir sürpriz yaparak genç Sırbistan kadrosunu 72-70 mağlup etti.. Avustralya da Çin'i 67-55 mağlup etti.. Yarın son maçlardan sonra finaller ve klasman maçları oynanacak.. Özellikle olimpiyatlarda oynayacak olan 5 takım için gayet iyi bir sınav oluyor bu turnuva.. İran ve Angola gibi takımların olimpiyat öncesi tecrübelenmesi açısından kendi kıta şampiyonalarından daha iyi bir sınav olduğu ortada.. Uzun süre sonra üst düzey bir turnuvadan uzak kalacak olan Sırbistan da genç takımıyla birlikte denemeler yapıyor ki İran'a bugün kaybetmelerinde bunun da payı var..

Maçlar Eurosport 2 kanalından naklen yayınlanıyor ve Eurosport Türkiye ekibinin daveti üzerine ben de yorumcu olarak katkıda bulunuyorum.. Bugünkü ilk canlı yayın deneyiminden sonra yarın ve öbür gün kalan 5 maçta da ekranda olacağım..

6 YORUM:

Adsız dedi ki...

yakisir yorumculuk.

Adsız dedi ki...

hayirli olsun. Aman ihsan bayulken gibi yorum yapma. Bazen illet ediyo adami. Blogu takip ettigim kadariyla yorumda da basarili olursun gibime geliyor

Adsız dedi ki...

tardini, kurayı değerlendirmeyecek misin?

Cenky dedi ki...

Avustralya, Arjantin maçında dilimize kazandırdığın "dominasyon" kelimesi için Türk sporseverleri adına şükranlarımı sunuyorum hocam :D

Sesini daha tok bekliyordum yalnız, belirtmeden geçmeyim. Cevher sahibi olduğun blogdan belliydi ama ilk deneyim acemiliği ve heyecanı oldu herhalde, yorumladıkça açılırsın diye düşünüyorum patron.

Sevgi saygı.

Adsız dedi ki...

görüntüler varsa ekleyelim bir zahmet.

rep'ler bizden...

Adsız dedi ki...

tardini iyice cıvıttın ha! ne lan bu :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.