26 Tem 2008

Fenerbahçe 2008/2009 Formaları





Formalar dün tanıtılmış, The Dark Knight geyiğine kaçırdık zamanında girmeyi.. Fenerbahçe daha önce söylediğim gibi forma konusunda uzun zamandır doğruları yapan ilk ve tek kulüptü.. Formalarına ve çubuklularına özellikle değer veriyorlar.. Adidas'ın kalıplarının dışına çıkabiliyorlar.. Kendi fontlarını yaratabiliyorlar vs. vs.. Bu seneki formalar da belli bir seviyenin üstünde açıkçası.. Çubukluları yine sade ve güzel.. Geçen seneki çubukluları en beğendiğim çubuklu formaları olmuştu, az değişiklikle bu sene de piyasada klasik formaları.. Geçen sene CL'de çok başarılı maçlar çıkardıkları sarı-beyaz formaları taraftar çok sevmişti.. Hem zevkli olduğundan, hem de Avrupa'da yıllar sonra gelen başarıda giyilen forma olmasından dolayı.. Enine kalın çizgili çıkarmışlar bu sene.. Bu da güzel olmuş.. Her ne kadar Bayern'in birkaç sezon önce giydiği kırmızı-beyaz'ın aynısı olsa da hoş forma.. Fosforlu yeşilleri şaşırttı beni.. Yine Galatasaray'ın formaları incelerken Fenerbahçe'nin de yeşil forma çıkarması garipsenmemeli demiştim ama beklemiyordum açıkçası bu sene.. Forma baya cafcaflı duruyor ama futbolcunun üstünde görmedim, bir şey diyemiyorum.. Yine de bence düz bir yeşil sarı fontla çok daha güzel olabilirdi.. Bu da sağlam bir değişiklik olacak ama.. Göğüste sarı-lacivert şerit barındıran düz beyaz forma da yine gayet şık ama çok fazla kullanılacağını sanmıyorum.. Galatasaray'ın 3 parçalı formasına döneceğine dair bir his var içimde..

11 YORUM:

Onur Aydın dedi ki...

Ben pek katılmıyorum güzel olduğuna yeni tarzlarının.

İlk forma apaçi forması, ikinci forma fosforlu trafik polisi forması, üçüncü forma tek düzgün formaları, dördüncü forma da sarışın celticliler.

Svetlin dedi ki...

şu trafik polisi formalarını da ilk kim tasarlayıp üretimine sebep olduysa allah bin belasını versin. çok kötü be abi o renk formalar.

chelsea, barca'dan sonra bi de fener çıkardı gittikçe çoğalıyor polisler.

Adsız dedi ki...

1- almanya milli takımının şeriti uzatılmışı
2- barcelona deplasman
3- zaten klasik
4- bayern münih

yaratıcılık = 0

Ömer Fatih KOÇ dedi ki...

baştan aşşağı sıralamak gerek:

- almanya
- chelsea
- fenerbahçe sk
- celtic

bu bir rüya olsaydı şayet; şampiyonlar ligi c grubu diyeceğiz ama almanya nereden çıktı ?

aragones ve güiza yı getirmiş bir takımdan ispanyol ekolü bir forma bekliyordum.

güzel olmamış.

maria lopez garcia dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Alper Öcal dedi ki...

İspanyol ekolü forma derken ?

Hani İtalyanların dar kesim formalarını biliyoruz da İspanyol nasıl oluyor?

Ömer Fatih KOÇ dedi ki...

aragonez hatrına betis formalarından birisi olabilirdi mesela. gerçi kappa da italyan malıydı öyle değil mi ? ispanyol ekolü forma hakikaten yokmuş, google da öyle söyledi.

ama şöyle bir şey var:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/50/Zapatones.jpg/200px-Zapatones.jpg

Scatterbrain dedi ki...

gayet beğendim.bu neon yeşiller,turkuazlar,turuncular,kırmızılar(beşiktaş daha evel giymişti kırmızıyı),bence güzellik kattı.

peralta dedi ki...

ya abi benim anlamadığım şu. gecen sene çıkarılan turkuaza ne oldu peki? ya da ne olacak o forma? bir senelik miydi yani o tasarım?

ya tamam formalar hoş falan da çubuklu hariç istedikleri kadar saçmalayabiliyorlar. fosforlu yeşil nedir allasen?

Alper Öcal dedi ki...

Sevilla'dan bildiğimiz Joma markası dışında İspanyollara has bir üretici yok Ömer. Sevilla'ya geçen sene düzenledikleri formalar ilginçti epey, farklı desenler kullanıyorlar. Bu senekilerse sade olmuş. İspanyol ekolü olup olmadığına ise ahali karar versin.

http://www.sevillafc.es/tienda0405/imagen.php?img=1264equip_1.jpg

http://www.sevillafc.es/tienda0405/imagen.php?img=1265equip_2.jpg

Adsız dedi ki...

renk bilmezliğim burada da kendini gösterdi. ben o formaya hep fosforlu sarı diye bakıyodum :)

fosforlu hariç hepsini beğendim. aslında fosforlu da güzel olabilir futbolcuların üzerinde görmek lazım. keşke turkuazdan da bu kadar çabuk vazgeçmeselerdi. gerçi çıkar çıkmaz vazgeçtiler ya neyse. geçen sene sadece belediye ve alanya maçlarında giydiler diye hatırlıyorum.

bu arada galatasarayın turuncu forması bu seneki en kötü tasarım bence.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.