1 Tem 2008

,

Dream Team 2008


2008 Olimpiyatları için 12 kişiye indirildi Amerika Milli Takım Kadrosu.. Dream Team 2008 şöyle:

Chris Paul
Deron Williams
Jason Kidd
Kobe Bryant
Dwyane Wade
Michael Redd
LeBron James
Carmelo Anthony
Tayshaun Prince
Dwight Howard
Chris Bosh
Carlos Boozer


Sadece 3 uzun seçmeleri eleştiri konusu oldu yine ama bence oynadıkları basketbola göre gayet normal bir seçim bu.. Tek uzun etrafına yerleştirilen 4 kısayla oynuyorlar ve bu durumda Carlos Boozer'ın bile yeteri kadar süre alıp alamayacağından emin değilim ben.. Faul problemi ya da sakatlık gibi durumlar için 4. bir uzun stepne olarak kabul edilebilirdi belki ama kısalardan kısmak istemediler yine..

Evet 2006'da Yunanistan karşısında komik durumlara düştüler (ki o Yunanistan'ın o günkü hücum performansı mucizevi bir iştir.. Yine de Krzyzewski'nin Avrupa Basketbolu'nun çok hafife alıp Schortsianitis'in arkasında LeBron'u bırakmasını mazur kılmıyor bu tabii) ama sadece 1 yıl sonra Amerika Şampiyonası 2007'de orijinal Dream Team'den beri yapılan en iyi istatistikleri ve performansı da bu adamlar gösterdi.. Evet rakipler daha zayıftı, evet Kobe Bryant gibi bir faktör vardı ama yine de çok etkileyiciydi Amerika Şampiyonası.. O turnuvada da düzenli olarak tek uzun dört kısayla oynadılar.. (Yıpratıcı uzunlara sahip Brezilya maçı hariç) Eldeki 3 numaraların hepsinin size'ı Avrupa'nın 4 numaralarıyla kapışacak düzeyde.. Bu durumda bireyselliğe dayanan hızlı basketbollarını çok daha rahat oynuyorlar..

Yıllardır başarısız olan ABD Milli Takımı başarıdan bir Kobe kadar uzaktaydı ve o da sakat parmağına rağmen oynamak istiyor.. 2007'deki turnuvada da hücumu tamamen boşlayıp rakiplerin en iyi oyuncularına bir Pitbull gibi saldıran da bu Kobe'ydi.. Bu parmakla yine aynı role mi soyunacak bilmiyorum ama ister hücuma ister savunmaya kassın bu gezegenin en önemli hücum gücü olarak takımın performansını büyük ölçüde değiştireceği garanti.. Chris Paul, Deron Williams ve LeBron James gibi oyuncular da çok daha tecrübeli ve işin farkında geliyorlar Olimpiyatlara..

Çok rahat bir şampiyonluk kazanacaklar bence..

4 YORUM:

Adsız dedi ki...

bu sefer dünya şampiyonasındaki gibi kolpa dream team değil.harbi harbi fena geliyorlar :)

ve işin kötüsü ortada karşılarında durabilecek takım da yok bu defa..

a-town dedi ki...

bence bu takim original dream team'den bile iyi. uzun sayisi onemli degil, dwight howard'i koy ortaya yeter. zaten lebron, melo falan fizik olarak pozisyonlarini domine eder. en onemlisi nba in en iyi 3 point guardinin takimda olmasi. kobe'ye deginmiyorum bile. takimin tek eksigi redd disinda sutor bulundurmamasi, hatta o da bir 3luk uzmani sayilmaz. mike miller gibi bir oyuncu faydali olabilirdi. ama bu kadroyla cok da kritik degil. bu takim rekorlari alt ust edebilir.

orkun dedi ki...

Biraz iddialı ve geyik olacak ama bu adamların herhangi bir dream-team'inin katıldığı her turnuvayı katılacağını düşünürüm ben. Son turnuva da dahil olmak üzere sorun hep baştan "şampiyonuz" havasına girip adam gibi oynamamak oluyor.

Adsız dedi ki...

abi ben o kadar emin olamiyorum. dream team 96'dan beri, illa da uzun illa da uzun istiyorum. bundan onceki kadrolar da iyiydi, ama onlarda da uzun yoktu. bu takimda bir tane eski tip pivot olsa cok sey katar.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.