17 Tem 2008

Camby


Off-Season 2008'in tartışmasız yıldızı Clippers.. Baron'u aldıktan sonra önce Brand'i, daha sonra Maggette'yi kaybettiler.. Şimdi de 8 milyonluk bir trade exception karşılığında Camby'yi kadrolarına kattılar.. Eldeki Chris Kaman'ı düşününce alelacele yapılmış bir hamle olduğu göze çarpıyor.. Kaman'la ne kadar verimli oynayabilirler ki beraber, bilmek zor.. İkisinin toplamda 60 dakikayı geçebileceklerini sanmıyorum önümüzdeki sezon..

Baron-Mobley-Thornton-Kaman-Camby gibi bir ilk beşe sahip oldular ki fizik yönünden korkutucu olduklarını kabul etmek gerek.. Onun dışındaysa elde pek bir şey yok.. Bu beş ve benchle Lakers, Spurs, Dallas, Hornets, Utah, Houston ve Phoenix'i geçmeleri pek imkan dahilinde değil.. Son sıra için Warriors ve büyük güç kaybeden Denver'la kapışırlar ama.. Bir de Portland faktörü girecek oraya.. Play-Off yaparlarsa büyük başarı olur bu yapıyla.. Ama sonuç olarak hemen hemen bir hiç karşılığında gelen Camby de zarar getirmez..

İşin Denver yönüne girince işin içinden çıkmak daha zor.. Camby'nin hiçbir zaman iyi bir birebir savunmacı olduğuna inanmadım.. Ama toplam savunması feci durumda olan Denver'ın ihtiyacı olan şey birebir savunma yapacak biri değil, yardım savunmasıyla takımın gediklerini kapatacak bir adamdı.. Bu tanıma da Camby'den iyi uyan biri var mı emin değilim NBA'de.. Denver anormal küçüldü yapı olarak Camby'nin gidişiyle.. Var olan berbat savunmalarının öbür sene ne hala geleceğini izlemek fazlasıyla eğlenceli olabilir.. George Karl da otursun Lakers'ın yaz ligi maçlarında oğlunu izlesin hala.. Büyük faydası olacak önümüzdeki sezon..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

denver böylece elinde savunma yapan tek adamdan da kurtulmuş oldu.
bu haliyle değil playoff 20 galibiyet zor alır.

Sheed dedi ki...

clippers konusunda katılıyorum tamamen.. denver için de cap space anlamına geliyordu bu hamle, bi yerden başlamak lazımdı..

bu arada emre abi turiaf için de bi "yolun açık olsun" yazısı bekliyoruz ;)

Scatterbrain dedi ki...

Camby çok çok büyük kazanç!

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.