6 Tem 2008

Arshavin


Tek bizim memlekette kalsa iyi, dünyada da moda Arshavin.. Haklı olarak tabii, çocuk performansı çıkardı vurdu masaya Euro 2008'de.. Aha işte seri, hızlı, bileklerine hakim, teknik, golcü, koşan ve mücadeleci orta saha dedi.. Kimileri 2 maçla adam mı olunur dedi, Rusya'yı takip eden kimileri o her maçta böyle zaten dedi.. Türkiye'de Rıdvan Dilmen sadece 2 maçını izleyerek dünyanın en iyi topçusu, Cristiano Ronaldo'dan bile iyi dedi.. Dendi de dendi yani.. Rusya Ligi'ni takip etmeyip sadece 2 maçla kendisini mükemmel yapmak ne kadar abesse, onun lig performansını bilmeden 2 maçla adam olunmaz, 27 yaşına kadar neredeymiş demek de o kadar abes.. Tek bir gerçek var, bu adam iyi topçu.. Kendisini uzun zamandır takip eden herkesin birleştiği ortak payda bu.. Gerisi laf-ı güzaf..

Ama bu kadar piyasa olup bütün kulüplerin ilgisini çekmekle de bitmiyor işte.. Inter, Chelsea, Barcelona ve Arsenal ilk etapta en çok ilgilenen 4 takımdı Arshavin'le.. Jose Mourinho da 2 maça güvenmeyenlerden oldu.. Oynadığı 2 maçta çok iyiydi ama İspanya karşısında silinip gitti, bu kadar büyük paralar konuşulurken bize bütün sezonda, istikrarlı bir şekilde katkı yapacak oyuncu lazım dedi, postayı koydu Arshavin'e.. Inter çekildi piyasadan.. Chelsea'nin de artık oyuncuyla ilgisinin kalmadığını açıklamış Arshavin'in menajer.. Deco transferinden sonra böyle bir olasılık kalmadı bizce demiş.. Pek haksız değil.. Arshavin hayalim Barcelona, küçüklüğümden beri tutuyorum dedi.. Ama orada da Ronaldinho'nun durumu belirsizliğini koruyor.. Eğer Roni gitmeyecekse Arshavin falan hikaye.. Deco'nun yerine cuk oturuyor aslında ama o açıklamaya rağmen Barca'dan hiçbir şey gelmedi.. Arsene Wenger için zaten biraz yaşlı bir adam, Wenger kancayı takacak olsa çoktan takardı.. Taktı mı da bitirir zaten.. Ama o da başkalarıyla uğraşıyor..

Bütün bunların yanında Zenit'in istediği 30 milyon euro'luk bir para var.. Ki 24 milyon pound'a tekabül ediyor bu.. Mourinho gibi kurt bir adam bile 2 maçla oyuncu alınmaz, istikrar sağlanmaz diyor.. Bu durumda hangi takım bu paraları verip Arshavin'i kadroya katacak iyice merak etmeye başladım ben.. Bir sene daha Rusya yolu gözükür mü? Gözükürse nolur, piyasası seneye Avrupa'da nasıl şekillenir ilginç.. Satılamazsa Zenit'in bundan hoşnutsuzluk duyacağını sanmıyorum ben.. Eleman ne yapar onu bilmiyorum ama..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

galiba da öyle olucak. arshavin zenit forması altında devam edecek.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.