9 Oca 2011

Masters 2011


Mark Selby 4-6 Mark King (1)

Shaun Murphy - Jamie Cope (2)

Mark Williams - Ding Junhui (3)

John Higgins - Graeme Dott (4)

Ali Carter - Peter Ebdon (5)

Stephen Maguire - Marco Fu (6)

Ronnie O'Sullivan - Mark Allen (7)

Neil Robertson - Stephen Hendry (8)

Son 3 yılın finalisti, 2008 ve 2010 şampiyonu Mark Selby, turnuvanın açılış maçında Mark King karşısında maça 2-0'la girmesine rağmen salondan 6-4 yenik ayrıldı ve turnuvanın ilk çok büyük sürprizine neden oldu.. Mark King dünyanın 16 numarası olarak UK Champipinship 2010'daki Stuart Bingham gibi büyük bir şok yaratarak turnuvanın ilk gününe damgayı vurdu..

Mark Selby turnuvanın en büyük favorilerinden biriydi ve burada da yukarı doğru gitmesi bekleniyordu ama yerini Ronnie, Higgins ve Neil'a bıraktı.. Ronnie, Masters'ta son 7 senenin 6'sında finale çıkmayı başardı.. İyi rakipleri her zaman seven biri olarak bu turnuvada ondan en az yarı final bekliyorum.. Higgins, UK Championship'i kazandıktan sonra özellikle Noel sonrası fazla çalışamadığını ve Wembley Arena'nın kendisine ters geldiğini belirtmiş.. 2 turnuva kazanmasına rağmen burada pek de iyi oynamadığını ve zorlandığını söyleyen Higgins'in, Birleşik Krallık'taki ortalama performansla kazandığı şampiyonluktan sonra burada ne yapacağı merak konusu ki ilk turda kendisini UK'de de çok zorlayan Dott gibi sert bir rakiple karşılaşması ona sıkıntı yaratabilir..

Neil Robertson, Dünya Şampiyonu olduktan sonra bu sezona da World Open'la iyi başladı ama UK Championship'te yaşadığı hayal kırıklığıydı.. Onun artık en büyük hedefi UK ve Masters'ı kazanarak kariyerine yeni prestijler eklemek.. O yüzden burada nasıl bir performans göstereceğini ve hangi stille oynayacağını çok merak ediyorum..

Shaun Murphy, Mark Williams, Ali Carter, Stephen Maguire diğer maçlardaki favoriler.. Çeyrek finalde eşleşmeler 1-2, 3-4, 5-6 ve 7-8 şeklinde olacak.. Özellikle Higgins ve Williams ilk turda kazanırlarsa Birleşik Krallık'ın dramatik finalinin bir rövanşına çıkacaklar ki özellikle Williams için oldukçæ değişik bir maç olabilir o..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.