5 Ara 2010

UK Championship 2010


Ding Junhui 9-4 Matthew Stevens
Mark Allen 9-5 Tom Ford
Marco Fu - Barry Hawkins
Ronnie O'Sullivan - Stuart Bingham
Stephen Maguire 9-6 Ken Doherty
Mark Selby 9-6 Ricky Walden
Graeme Dott 3-5 Martin Gould
John Higgins 4-4 Stephen Lee
Ali Carter - Mark Joyce
Jamie Cope - Judd Trump
Stephen Hendry - Jimmy White
Mark Williams - Mark Davis
Shaun Murphy - Patrick Wallace
Mark King - Ryan Day
Peter Ebdon 4-4 Andrew Higginson
Neil Robertson 7-1 Rory McLeod

4-12 Aralık tarihlerinde Telford'da International Centre'da düzenleniyor olan UK Championship 2010 bugün itibarıyla başladı.. İlk gün sonuçlanan 4, seans arasına çekişmeyle giren 3 maç var.. Sonuçlanan maçlarda sürpriz yok.. Soldaki isimler ilk 16'da yer alarak ilk turdan direkt başlayan oyuncular.. Sağdaki 16 isimse eleme turlarından geldi.. Ken Doherty ve Matthew Stevens elemeden gelen önemli oyunculardı.. Stevens, Ding karşısında direnemedi.. 8-1 geriye düştüğü maçta üst üste 3 frame'le Ding'i rahatsız etmeye çalıştı ama başaramadı. Durum 7-1'ken 9. frame'i çalma şansı vardı, onu başarsa sonraki 3 frame'le durumu 7-5'e getirecekti ama yapamadı.. Ken Doherty'nin Stephen Maguire karşısındaki maçını izleyemedik ama ilk seansta zorlamayı başarmış..

John Higgins'in UK Championship'e nasıl döbneceği büyük merak konusuydu ve Wizard of Wishaw olaya müthiş girdi.. Aldığı ceza konusunda benim şüphelerim hala devam ediyor ve Higgins'i zorla akladıklarını düşünüyorum.. O videoyu izledikten sonra işin içinde cebir olduğuna inanmak pek kolay değil ama son karar suçsuz olduğuna dairse buna saygı duymak gerekiyor.. Higgins bir daha benim gözümde eski konumuna gelemeyecek ama oyunculuğuna duyduğumuz saygı pek tabii ki değişmez.. Maça 2 tane century'yle iyi girdi.. Stephen Lee'den gelen cevap sonrasında ilk seans arasına 2-2 gidildi.. Dönüşte Higgins yine iyi bir frame çıkardı ve öne geçti.. Sonra temposu düştü, iki oyuncunun da pot başarısında %95'lerde takıldığı maçta Stephen Lee 4-3'lük üstünlüğü yakaladı.. Bugünün bu maçtaki son frame'inde kimin kazanacağı çok önemliydi ama Higgins yakaladığı tek fırsatı değerlendirmeyi başardı.. Yarın bu maç devam edip sonlanacak..

Ronnie yarın akşam seansında sahneye çıkacak, Stuart Bingham'ın sorun çıkarması mümkün değil.. Kazandığı Premier League finalinden sonra güzel açıklamalar yaptı ve UK Chmapionship'e beklediğimden daha iştahlı geliyor.. Ama nereye kadar ilerler o konuda bir şey demek zor, formuna bakmak gerek.. Shaun Murphy ve Mark Williams çok kolay çıkarlar 2. tura.. Sağdaki isimlerin soldakilere sorun çıkarma ihtimali iki isim dışında bence çok düşük.. Kifayetsiz Jamie Cope'a bir başka overrated Judd Trump'tan bir sürpriz gelebilir.. Ryan Day de Mark King karşısında eğer gününde olursa iş yapabilir ki o da son dönemde kifayetsiz muhteris olmaya doğru hızla ilerliyor..

Yarın öğlen ve akşam seansları bugünkü gibi sadece Eurosport 2'de olacak.. Öbür haftayla birlikte Eurosport International da işin içine girecek ve 2 kanal bütün günler öğlen ve akşam seanslarında turnuvaya odaklanacak..

Yarın 15.00'ten itibaren 2. kanalda yayında olacağım, muhtemelen John Higgins maçını bitirip akşamki Ronnie - Bingham mücadelesine geçiş yapacağız.. Kalbimiz Ronnie, mantığımız Neil Robertson'la..

3 YORUM:

Sheed dedi ki...

hocam yayında "genç yetenek judd trump", burada "overrated judd trump" heh heh heh

iyi yayınlar, umarım mark allen'ın toparlanacağı turnuva olur..

Parma Maniac dedi ki...

Ona da demedik mi hala kendisini gösteremedi diye sayın cemşit? Dedik..

Eheh teşekkür ettim..

Adsız dedi ki...

Abi bir Galatasaray vardı bilmem hatırlar mısın? Bu postla alakasız oldu ama. Alakalı bir post göremedim...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.